[O2] Felgi 16" na lato, które warto kupić

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rok z Bagien
    L&K
    • 2010
    • 1172

Zamieszczone przez Skfarek
    Panowie tylko rozróżniłbym dwie rzeczy:
    1. Felgi made in china robione dla danego producenta pod jego nadzorem, z zachowaniem narzuconych norm i kontrola jakości.
    2. Felgi made in China robione w szopach z przetopionych kapsli, bez zachowania jakichkolwiek norm, wzory kopiowane na chama.
    Te poniżej należy do której grupy zaliczyć ?
    Ksawerów

Pytam bo mam pod nosem, cena nie powala, a do tego można się dogadać względem pozostawienia oponek letnich ori.

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Mnogość tego typu tematów zaczyna się robić śmieszna (moderatorzy też na pewno są zachwyceni). Felgi mają się podobać TOBIE a nie Staśkowi z Poznania, Kazikowi z Bydgoszczy czy Mariuszowi z Lublina! Wybierz sam nawet jeśli twój gust to "kupa" dla innych. To twój samochód, twój gust, twoja ewentualna "kupa" :!: :?
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Rok z Bagien
        L&K
        • 2010
        • 1172

Zamieszczone przez zepter00
        Mnogość tego typu tematów zaczyna się robić śmieszna (moderatorzy też na pewno są zachwyceni)
        Jeśli to do mnie, to nie bardzo rozumiem.
        Dopisałem się do 25 stronicowego tematu, by nie powielać tych samych pytań.

Szukałem na forum tematów lub postów z nazwą tych felg. Nie znalazłem. Żeby nie epatować nadmiernie nazwą felg i firmą, która je sprzedaje, zamieniłem link na tekst.

Zdanie o alufelgach robionych przez "małe, zwinne, żółte rączki" jest powszechnie znane.
        W zacytowanym przeze mnie poście, jego autor, rozróżnia produkcje chińskie. Na te produkowane pod nadzorem i z reżimem technologicznym uznanych producentów; i te no name. Kiedy to przeczytałem, skojarzyłem z ofertą firmy z Ksawerowa (gdzie według reklamy, alu są robione do samochodów szacownych marek, które schodzą z linii produkcyjnej - powtarzam: według reklamy).

I stąd moje pytanie.
        O gust nie pytałem.
        I to tyle.

Komentarz

• zepter00
          RS
          • 2008
          • 2304

To nie do ciebie, to do wszystkich. Dopisując się do tematu dobrze zrobiłeś... Burdel na forum jest ciut mniejszy.
          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• JOY
            Rider
            • 2008
            • 641

To ja się przykleję: Felgi DOTZ Freeride peak 7x16 ET48

Wymyśliłem sobie takowe do Superbika.
            Zależy mi na jakości wykonania i wytrzymałości bo mam dość drgawek w aucie.

Czy ktoś a już zbadany temat jakości tego modelu ?

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

JOY, chciałem takowe zakupić do swojego ST z tym że 18" od znajomego. Mówił że sprawowały się u niego znakomicie. Nie sa jakies miękkie. Użytkował je jeden sezon i na wyważarce podobno jak nowe. No z tym, że on robił tym autem ok 10tys rocznie max.
              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• JOY
                Rider
                • 2008
                • 641

O to tak jak i ja

[ Dodano: Nie 15 Maj, 11 23:12 ]
                Panowie i Panie kolega z SCP znalazł felgi kute które można mieć za 722 zł/ szt !
                http://www.felgikute.pl/felga_kuta/94 - Jest też http://forgedwheels.pl/contact-form.php?submited
                wybrałem model L78 firmy SLIK Teraz tylko zastanawiam się nad kolorem

PYTANKO: Jaką wielkość ma otwór centralny w O2/S2 ?

Komentarz

• lu5asz
                  RS
                  • 2011
                  • 2006
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Panowie,Dezent to dobra firma?Jestem na etapie poszukiwania felunku, http://www.felgi.pl/felga/dezent/re/...i/1-9-tdi-77kw
                  Cos takiego znalazlem
                  Kondziu

OCP

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

lu5asz, firma ok' , model felgi taki sobie w/g mnie . to jest zwykła srebrna farba jakby co , a nie taka przyciemniana.
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• lu5asz
                      RS
                      • 2011
                      • 2006
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                      lu5asz, firma ok' , model felgi taki sobie w/g mnie . to jest zwykła srebrna farba jakby co , a nie taka przyciemniana.
                      wiem,wiem mam czarne auto wiec chcialem cos srebrnego,5 ramiennego.
                      Kondziu

OCP

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

A mnie dalej chodzi po glowie ten Dezent RE dark lub RK dark albo L dark.
                        Do bialego auta chce ciemne felgi

A tu coraz blizej do wiosny :roll:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

lu5asz, to może to:

ewentualni pomyśl nad dezent f nieśmiertelną... rb dark też wygląda w rzeczywistość ciekawie...mugello do czarnego też może być nieźle , ktoś ma na forum jak pamiętam , enzo b też ładna ale ramiona nie dochodzą do końca i przy dużym aucie troszku znika , montowałem z tydzień temu do czarnego s60..
                          no tylko że niektóre z tych felg mają trochę więcej ramion..

[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 11:58 ]
                          Zamieszczone przez Maicroft
                          też mam takie dwa dylematy , musze obuć białą fl i białego sportbacka

[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 12:05 ]
                          mugello do białego ? tylko ten rant troszkę szeroki , ale na zasadzie kontrastu.. :?

jeden z moich typów...http://www.abbco.pl/img/felgi_alumin...rc18_titan.jpg
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Zamieszczone przez leszekmw
                            musze obuć białą fl
                            No to mysl, moze cos skopiuje. U mnie rozmiar jedynie 16

Tu na bialym Polo te RB dark

Dezent daje sruby, czy trzeba je jeszcze dokupic extra ??
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

Maicroft, daje wszystko .
                              średnia prędkość 46. żona pojechała inną trasą .

[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 15:11 ]
                              no mówię , te rb dark na żywo są ładniejsze jak na zdjęciach.

[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 15:11 ]
                              Felgi aluminiowe AEZ DOTZ DEZENT / Felgi stalowe ALCAR STAHLRAD / Felgi hybrydowe ALCAR HYBRID / Felgi do samochodów osobowych i ciężarowych / TPMS
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Arek1112
                                Classic
                                • 2012
                                • 6
                                • Octavia III combi (5E5)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Czy do O2 kombi mogę założyć AEZ WAVE- 16"x 7" ( 5x112 ET 35) ? Chodzi mi głównie o ET 35 czy nie będą ocierać o nadkola - ma może ktoś założony taki rozmiar?

Komentarz

• lu5asz
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2006
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Arek1112
                                  Czy do O2 kombi mogę założyć AEZ WAVE- 16"x 7" ( 5x112 ET 35) ? Chodzi mi głównie o ET 35 czy nie będą ocierać o nadkola - ma może ktoś założony taki rozmiar?
                                  Hej.Ja mam takie ET w swojej skodzie.Nic nie obciera,mozesz zobaczyc jak to wyglada w dziale Nasze Auta.
                                  Kondziu

OCP

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

lu5asz, nie do końca tak jest

wiele zależy od producenta felg

ja miałem felgi z ET35 i w srebrnej kombi mi nie ocierały a w RSie kombi poliftowym już tak
                                    te same felgi u kolegi w liftbacku nie ocierały :roll:

zasadniczo felgi z tym et nie powinny ocierać ale to graniczne ET bo przednie koła są delikatnie poza obrysem błotnika ale może to bardziej widać przy 17"
                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• bogdans1
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 23

Co prawda nie do O2, ale chę kupić 16' do SII...
                                      ostatnio wpadłem na felgi http://www.felgi.pl/felga/rial/dh/sk...dan/ii/1-4-tsi. Czy Rial do dobra firma?

Jak nie Rial DH to na polu bitwy zostały Dezent F http://www.felgi.pl/felga/dezent/f/s...2-00/16/p%3d99

Ew. podobne do Rial DH znalazłem Draconis Skody (a coś właśnie w tym stylu chciałbym kupić). Tylko jakoś nigdzie ich nie ma, a jak są to drogie

Komentarz

• gusiak11
                                        L&K
                                        • 2013
                                        • 1362
                                        • Ford

Zamieszczone przez Maicroft

Świetny wybór moim zadniem jasne auto - ciemne felgi
                                        Też miałem taki pomysł ale niestetny konto bankowe pozwoliło na reawitalizacje

(w moim poscie)

Zamieszczone przez Arek1112
                                        AEZ WAVE- 16"x 7" ( 5x112 ET 35)
                                        ww. felgi są w rozmiarze 7,5x16 ET 35 nic nie ociera nawet przy 5-ciu osobach i sporej ilości bagażu
                                        http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Jakie alufelgi kupić zależy od kilku czynników jak koloru, preferencji, posiadanych opon. W jasnych autach ładnie wyglądają grafitowe a w ciemnych klasyczne, srebrny metalik. Są gusta i guściki.

Komentarz

• krzem88
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 156
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Witam Panowie

Proszę o pomoc przy doborze felg. Przymierzam się do zakupu alusów
                                            (prawdopodobnie będzie do firma DEZENT model być może DEZENT V, albo RIAL DH)
                                            Opony barumy asymetryczne 205 55 R16.

Proszę powiedzieć mi jakie ET lepiej wziąć, żeby nic nie ocierało.
                                            Proszę o wyrozumiałość. Jak macie jakieś wskazówki albo uwagi piszcie.

Pozdrawiam

Komentarz

• zepter00
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2304

A kolega to jakie ma auto? Polecam uzupełnić profil o dane: "auto" i "silnik". Bo my w jasnowidzeniu trochę się ostatnio popsuliśmy. :wink:

Komentarz

• krzem88
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 156
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                                • CHZD 1.0 TSI 115 KM

ok sorki.. racja !

Skoda OCTAVIA 2, silnik 1.9 TDI. Hatchback. Kolor Szary metalik.

Komentarz

• tomekfpc
                                                  Classic
                                                  • 2013
                                                  • 21

ja myślę nad dezent RE 16'' to O2 FL, ktoś może posiada takie felgi?

są w rozmarze ET50 czyli niby skodowy tak jak oryginał

Komentarz

• Tippo
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1349
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez tomekfpc
                                                    ja myślę nad dezent RE 16'' to O2 FL, ktoś może posiada takie felgi?
                                                    Ja mam na zime, daja rady, dosc lekkie, latwe w myciu, na lato tym bardziej spasuja. Ps. wygladaja calkiem niezle na octavce.

Komentarz

Pracuję...